Actiuni
proiecte SPCA îngrijiri medicale SPCA adoptii SPCA proteste
SPCA actiuni  Proiecte pe care sperăm să le realizăm în viitorul nu prea îndepărtat :
» desfiintarea grădinilor Zoo actuale din România si înfiintarea unui parc-rezervatie care să corespundă nevoilor animalelor tinute în captivitate. Situatia actuală a acestor animale este dramatică.
» eliminarea programelor cu dresuri de animale de orice fel din circul de la Bucuresti precum si interzicerea producerii unor spectacole din import cu asemenea dresuri.
» pedepsirea folosirii animalelor în scop de distractie de orice fel. Poate nu se stie dar în România persoane particulare detin maimute sau animale periculoase ca ursi si lei, pentru a le exploata obtinând profituri materiale, sau un alt exemplu - folosirea animalelor în spectacole de TV.
» obtinerea unui cadru legal de a participa cu inspectori proprii ai SPA-urilor împreună cu inspectori guvernamentali la controlul conditiilor în care sunt folosite animalele pentru experiente, la controlul cresterii si întretinerii animalelor în ferme, al conditiilor de transport de animale, la respectarea conditiilor de sacrificare din abatoare si în gosp. populatiei, în general la toate activitătile privind bunăstarea animalelor si protectia lor. Referitor la animalele pentru experiente Agentia Natională Sanitară-Veterinară nu are nici măcar o inventariere completă a locurilor unde se fac experiente sau alte proceduri pe animale, despre un control real nici nu poate fi vorba.
» avem un proiect ambitios de înfiintare a unei structuri proprii cu inspectori care să constate si să semnaleze autoritătilor abuzurile comise asupra animalelor, nerespectarea legislatiei privind bunăstarea si protectia animalelor, sperând ca într-o zi în România legile vor fi aplicate.
» un alt obiectiv al nostru este de a cere Autoritătii Sanitare Veterinare adoptarea de norme pentru aplicarea legilor existente, de noi reglementări si a creării de structuri capabile să facă fată noilor cerinte. Din păcate din cauza schimbării prea des a conducerii Agentiei Nationale Sanitare Veterinare din motive care pe care nu le întelegem, nu se poate asigura o continuitate si nici credibilitate acestei institutii.
   Desi într-o tară unde vânătoarea este o politică de stat, va fi foarte greu de implementat legi privind bunăstarea si protectia animalelor, totusi NOI NU VOM ABANDONA TELUL NOSTRU.
sus
Copyright © SPCA 2004-2010 Intro | Home | Despre Noi | Actiuni | Legislatie | Echipa | Linkuri | Contact