Bine ati venit
Respectul pentru VIATA si o EXISTENTA DEMNA
     Din nevoia de a veni in ajutorul oamenilor si deopotriva al animalelor, avānd ca model societati similare din tari mult avansate īn domeniu, īn Romānia un grup de oameni au fondat SOCIETATEA PENTRU PREVENIREA CRUZIMII FATA DE ANIMALE (SPCA), care isi propune prevenirea relelor tratamente si a cruzimii īndreptate īmpotriva animalelor.
     Principiile directoare ale SPCA sunt cāteva din cele sase consideratii din preambulul Declaratiei Universale a Drepturilor Animalelor:
»  orice animal poseda drepturi; SPCA catel flamand
»  nerecunoasterea sau dispretuirea acestor drepturi duce la comiterea de crime īmpotriva animalelor;
»  respectarea animalelor de catre oameni este strāns legata de respectul īntre ei īnsisi;
»  educatia trebuie sa īnvete omul sa īnteleaga si sa respecte animalele.
     Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor este o etapa importanta īn istoria Inteligentei umane si īn evolutia Moralei, constituind o luare de pozitie asupra raporturilor ce trebuie instaurate intre specia umana si celelalte specii.
     Omul a reusit sa stabilieasca un cod de drepturi privind propria specie dar in ce priveste universul nu dispune de un asemenea drept, el fiind doar una dintre speciile animale terestre, egale in fata vietii si a dreptului la existenta.
     Crearea de catre acesta a unei ierarhii arbitrare īn lumea animalelor a condus la atitudini diferite privind speciile, protejānd pe unele si distrugānd pe altele, in functie de o perceptie subiectiva ca fiind "utile", "daunatoare" sau "feroce", creand un dezechilibru cu urmari dezastruoase pe care le vedem azi, prin disparitia unui numar important de specii de animale. SPCA protectia vietii
     Declaratia Universala a Drepturilor Animalelor trebuie sa fie cunoscuta si īnsusita de toti oamenii ca un semn de moralitate si respect de sine.
Societatea pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale
     In continuare prezentam declaratia universala a drepturilor animalului proclamata la Casa UNESCO din Paris, la 15 octombrie 1978.
sus
Copyright © SPCA 2004-2010 Intro | Home | Despre Noi | Actiuni | Legislatie | Echipa | Linkuri | Contact